top of page
  • Yazarın fotoğrafıAtasan

Kasko Sigortası Fiyatını Nasıl Düşürebilirim?

Kasko sigortası fiyatı alırken ihtiyaçlarımıza yönelik olarak tercih yapmak önem taşımaktadır. İçerisinde yer alan ve aslında sizin ihtiyaç duymadığınız teminatlar fazladan ücret ödemenize neden olabilir. Aynı şekilde ihtiyacınız olan ama eklenmeyen ya da eksik kalan teminatlar hasar durumunda mağduriyet yaşanmasına neden olabilir.





Değiştirebileceğiniz ve poliçenin fiyatında farklılık yaratacak bazı teminatlara bakacak olursak;


İkame Araç Teminatı


Kasko sigortalarında yer alan kaza sonrası aracınızın tamiri sırasında sağlanan ikame araç teminatı gün sayısına göre kasko priminde artma azalma sağlayabilir. Eğer ihtiyacınız yoksa teminatı düşürebilir ya da varsa arttırılmasını talep edebilirsiniz.


Anlaşmalı Özel Servislerde Geçen Poliçe Tercih Etmek


Şirketlerin anlaşmalı olmadığı servisleri ya da yetkili servisleri tercih etmeniz sigorta şirketleri açısından hasar miktarını arttırmaktadır. Bu sebeple çoğu kasko poliçesinde anlaşmalı özel servisli bir paket tercih etmeniz size yüzde otuzlara varan fiyat avantajı sağlayacaktır.


Muafiyet Eklemek


Poliçenize çeşitli muafiyetler ekleyebilirsiniz. Örneğin çarpma çarpışmada aracın değerinin %1, %2 kadarlık tutarını kendiniz karşılayıp kalan tutarın sigorta şirketi tarafından karşılanması. Deprem gibi bazı doğal afetlerden muaf tutabilirsiniz.


Poliçe Primini Peşin Ödemek


Primi peşin ödemek bazı sigorta şirketlerinde yüzde beşlere varan fiyat avantajı oluşturmaktadır.










21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yurtdışına Araçla Çıkarken Gerekli Belgeler Nelerdir?

Türkiye'den yurtdışına araçla çıkarken gerekli belgeler aşağıdaki gibidir: Pasaport: Türkiye'den yurtdışına seyahat ederken her zaman pasaport gereklidir. Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat edi

bottom of page