top of page
  • Yazarın fotoğrafıAtasan

Trafik Sigortası Nedir? Trafik Sigortası Zorunlu Mudur?

Araç kullanan herkesin bilmesi gereken konulardan biri trafik sigortası nedir? Yaptırmak zorunlu mudur?


Trafik sigortası; trafikte aracın bir kazaya karışması nedeniyle karşı tarafa verdiği maddi hasar, sağlık giderleri, ölüm ve sakatlanmalar gibi teminatları içeren, bu teminatları poliçede belirtilen limit ve sigortalının kusur oranına göre ödeyen bir sözleşme türüdür.




Trafik Sigorta Zorunlu Bir Poliçe Midir?

Trafikte yer alan bütün motorlu taşıtların zorunlu trafik sigortası yaptırması karayolları trafik kanununda belirtildiği gibi zorunludur. Trafik sigortasız trafikte yer alan araçlar için çeşitli yaptırımlar söz konusudur.



 

Trafik Sigortası Fiyatı Neye Göre Belirlenir?


Trafik sigortasını belirleyen faktörler öncelikle taşıtın cinsi (otomobil, motosiklet, kamyonet vb.), sigortalının hasar geçmişi, taşıt plakasının kayıtlı olduğu il, aracın teknik bilgileri gibi bir çok faktör göz önünde bulundurulur.



Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası Arasındaki Farklar?


Trafik ve kasko sigortasının arasındaki en temel farklardan biri trafik sigortasının zorunlu kasko sigortasının isteğe bağlı olmasıdır. Diğer temel fark da trafik sigortası sadece karşı tarafın hasarını öderken kasko sigortası aracınızda da meydana gelen hasarları kapsamaktadır.



Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır? Taksitle Ödeme İmkanı Var Mıdır?


Aracınız için trafik sigortası yaptırmak isterseniz bizlerle ruhsat bilgilerinizi paylaşmanız yeterlidir. İsterseniz web sitemiz üzerinden ve ya bizleri arayarak en kısa sürede trafik sigortası sahibi olabilirsiniz.

Trafik sigortası ödemelerinde şirketten şirkete dönem dönem değişiklik olmasıyla beraber genel olarak farklı sayılarda taksit imkanları mevcuttur. Konuyla ilgili bizlere ulaşabilirsiniz.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yurtdışına Araçla Çıkarken Gerekli Belgeler Nelerdir?

Türkiye'den yurtdışına araçla çıkarken gerekli belgeler aşağıdaki gibidir: Pasaport: Türkiye'den yurtdışına seyahat ederken her zaman pasaport gereklidir. Pasaportunuzun geçerlilik süresine dikkat edi

bottom of page